به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی، ظریف نشاط در ادامه به چالشهای جدی پیش روی کشاورزی کشور نظیر تغییرات اقلیمی، محدودیت منابع آب و خاک، کاهش بهرهوری و تهدید امنیت غذایی اشاره کرد و افزود: "پاسخ به این چالشها تنها از طریق پژوهشهای کاربردی و مسئلهمحور که با نیازهای واقعی کشاورزان همراستا باشد، امکانپذیر خواهد بود."
وی همچنین با اشاره به ۷۰ سال سابقه مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی در عرصه تحقیق و آموزش، بر لزوم فاصلهگرفتن از تحقیقات نظری و تمرکز بیشتر بر پروژههای کاربردی تأکید کرد. به گفته وی، تحقیقات باید نه تنها دانش تولید کنند، بلکه در حل مسائل واقعی کشاورزان و فعالان این بخش نیز نقشآفرینی کنند.
سرپرست مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان رضوی به سند دانشبنیان امنیت غذایی اشاره کرد و افزود: "بر اساس این سند، تولیدات کشاورزی تا سال ۱۴۱۱ باید به ۱۶۰ میلیون تن برسد. همچنین ضریب نفوذ مکانیزاسیون از ۲ به ۳ اسب بخار در هکتار، ضایعات محصولات کشاورزی از ۳۰ به ۱۵ درصد، میزان کشاورزی حفاظتی از ۱۳ به ۶۰ درصد، بهرهوری آب از ۱/۸ به ۲/۶ کیلوگرم بر متر مکعب و مصرف آب از ۸۰ به ۵۰ میلیارد متر مکعب هدفگذاری شده است. دستیابی به این اهداف جز با تکیه بر کشاورزی دانشبنیان و تقویت شرکتهای فناور و نوآور در این حوزه امکانپذیر نخواهد بود."
در پایان، سعید ظریف نشاط اولویتهای کاری خود را شامل توسعه تحقیقات کاربردی و مسئلهمحور، تقویت ارتباط با بهرهبرداران و ذینفعان، همکاری در گسترش و تقویت شرکتهای فناور و دانشبنیان و ارتقای بهرهوری منابع انسانی اعلام کرد. وی تصریح کرد: "توسعه پایدار بخش کشاورزی و منابع طبیعی تنها از طریق مشارکت فعال و همفکری با بهرهبرداران، تولیدکنندگان، تشکلها و سایر ذینفعان امکانپذیر خواهد بود."